Agenda

Inspirerende Ontmoetingen

 

Inspirerende ontmoeting is deze keer met Diane Boerrigter.

Diane Boerrigter (1967) is tekentherapeut en beeldend kunstenaar. Zij vertelt hoe zij de tekentaal inzet als extra bron van informatie en hoe zij haar eigen ingrijpende levenservaringen vertaalt en verhaalt in kunst.

Over Diane

Na jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, besloot Diane in 1999 haar creatieve geest en verlangend hart te volgen. Ze volgde de opleiding Tekentherapie in Zutphen en werkt sinds 2004 in haar eigen praktijk waar ze mensen, jong en oud, individiueel of in groepen, begeleidt middels boeiende tekentaal en bevrijdende expressie van tekenen en schilderen. In 2012, een jaar waarin haar leven gekenmerkt werd door afscheid en verlies, schilderde ze zichzelf door deze rouwperiode heen en bleef de methode van intuïtief schilderen vasthouden om zichzelf te bevrijden en uitdrukking te geven aan haar gevoelens, inzichten en zoektochten. Dit heeft geresulteerd in een reeks schilderijen met allen een eigen verhaal die ook op wanddoek werden uitgebracht.

 

 • 25 april 2018
 • 12:00 - 13:30
 • Pijpenstraat 15
 • 7511 GM, Enschede
 
Meer informatie Aanmelden

Multiculturele Leesclub

Volgende bijeenkomst van de Multiculturele Leesclub:

Op 26 april 2018 (van 13.00 – 14.30 uur) bespreken we "de geniale vriendin" van Elena Ferrante. 

De geniale vriendin vertelt de geschiedenis van twee vrouwen en hun levenslange vriendschap. Ze groeien samen op, maar hun levens verlopen geheel verschillend.

 

 • 26 april 2018
 • 13:00 - 14:30
 • Pijpenstraat 15
 • 7511GM, Enschede
 
Meer informatie Aanmelden

5 mei Inspirerende ontmoetingen

 

5 mei 2018 14:00 uur Laat u inspireren door deze krachtige vrouwen!

5 mei, de dag dat we onze vrijheid vieren!

Ook SIVE vraagt aandacht voor de vrijheid. Vrijheid van het individu, vrijheid van keuzes, vrijheid van de vrouw. Op 5 mei organiseert SIVE in samenwerking Concordia een inspirerende ontmoeting.

Om 14:00 uur bent u van harte welkom in de filmzaal van Concordia waar we beginnen met het inspirerende verhaal van Ayfer Koç.

Haar drijfveren en haar kracht en waar ze voorstaat.

Daarna laten we u een prachtige documentaire zien van Golsa Amigh over haar persoonlijke reis en laat u inspireren door de kracht die ze daarin uitstraalt en hoe zij voor haar eigen vrijheid gaat en blijft strijden. Hierbij de link van de trailer ( een voorproefje) van haar documentaire, 

https://vimeo.com/theveil2018trailer

 

Na afloop van de documentaire is er gelegenheid op aan Ayfer en Golsa vragen te stellen vanuit de zaal en nadien kunt hun ook persoonlijk aanspreken.

Eindtijd is 16:00 uur dan kunt u weer in uw eigen kracht de vrijheid vieren.

Graag treffen we u op 5 mei in de filmzaal van Concordia aan de Oude Markt 15 te Enschede.

Tickets kosten €6,-  via www.concordia.nl en aan bij de dagkassa van concordia te bestellen.

Dagkassa concordia is aan de Langestraat 56.

 

 

 • 05 mei 2018
 • 14:00 - 16:00
 • Oude Markt 15
 • , Enschede
 
Meer informatie Aanmelden

Inspirerende ontmoetingen

Woensdag 30 mei komt Ellen van de Lande geboren te Enschede en organisator van alle Sportief Wandeltrainingen als onze gast op inspirerende ontmoeting haar verhaal doen. 

Ellen vertelt; 
“In mijn zoektocht naar een fitter leven ben ik in 2005 gestart met de opleiding ‘gewichtsconsulent’. Gevolgd door de opleiding voor Allround-wandelsport-instructeur van het CIOS. Een mooie combinatie dat er toe geleid heeft dat ik wekelijks, in het buitengebied van Haaksbergen en Enschede, te vinden ben met mijn Sportief Wandelgroepen.
Door verschillende bijscholingen te volgen op gebied van voeding en beweging blijf ik mijn kennis en ervaring uitbreiden en delen. Sportief Wandeltrainingen voor een ieder die wil werken aan coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid. 
Over mijn eigen zoektocht en wat ik nu doe, kom ik op 30 mei op de inspirerende ontmoetingen daar meer over vertellen.’’


Voorafgaand aan de inspirerende ontmoeting is er lunch, graag van te voren aanmelden of u op de inspirerende ontmoeting komt via de aanmeldknop hieronder.

kosten deelname lunch en ontmoeting : 3 euro p.p.

 

 • 30 mei 2018
 • 12:00 - 13:30
 • Pijpenstraat 15
 • 7511GM, Enschede
 
Meer informatie Aanmelden

Inspirerende ontmoetingen

Het ondernemers verhaal - een waar avontuur - met smaak

Kim Fluitsma, nieuwe ondernemer in de Foodhal Enschede met onderneming 'Omma's Kitchen.

Gedreven vol ondernemersmoed en enthousiasme is Kim Fluitsma een nieuw avontuur aangegaan in de Foodhal Enschede. Ze vertelt over hoe ze met haar ideeen, tot een plan tot uitvoering is gekomen en met welke filosofie zij haar ondernemersschap uitdraagt.

Naast een goed verhaal ook nog eens heerlijke hapjes.


Laat u inspireren op 27 juni bij SIVE door Kim Fluitsma door haar verhaal en door te genieten tijdens de lunch van Omma's Kitchen hapjes.

 

Voor maar 3 euro voor deze inspirerende ontmoeting met lunch kunt u erbij zijn, wel van te voren even aanmelden via de aanmeldbutton hieronder.

 • 27 juni 2018
 • 12:00 - 13:30
 • Pijpenstraat 15
 • 7511GM, Enschede
 
Meer informatie Aanmelden