Activiteiten

Bij SIVE vind je veel verschillende activiteiten en groepen. Ons doel is om vrouwen te helpen deel te nemen in de maatschappij, zich verbonden en krachtig te voelen. Al onze activiteiten vallen onder Taal, Verbinding en Inspiratie.

Alle activiteiten van SIVE

De activiteiten van SIVE geven kracht, verbinden en inspireren. Zo verbinden we vrouwen met elkaar. Aanmelden voor activiteiten kan ook via onze agenda.

We organiseren Nederlandse taallessen, taalcafés en praatgroepen voor vrouwen die de Nederlandse taal willen leren en willen oefenen.

Vrouwen die niet uit Enschede komen ontmoeten elkaar bijvoorbeeld tijdens het project Groet & Ontmoet. Er zijn wekelijkse wandelgroepen, een creatieve groep en multiculturele leesclubs.

SIVE zorgt ook voor Inspirerende Ontmoetingen met vrouwen die hun verhaal willen vertellen en daarmee andere vrouwen willen stimuleren een volgende stap in hun leven te nemen. In het project Kijk Wat Ik Kan krijg je persoonlijke begeleiding om te bereiken wat je echt wilt.

sierra-koder-4-QsUfbqqN0-unsplash
SIVE - activiteit-taal

Taal

Wil je Nederlands leren? Spreken, lezen en schrijven? Of samen met andere vrouwen het Nederlands oefenen?

Dan kun je naar de Nederlandse Taallessen van SIVE komen. Tijdens het Taalcafé en de Praatgroep ga je samen oefenen met spreken in het Nederlands.

SIVE - activiteit-verbinding

Verbinding

Andere vrouwen ontmoet je via het Verbindingsprogramma van SIVE.

Ga de paden op met de wekelijkse Wandelgroep, verbreed je horizon met de Multiculturele Leesclub en ga aan de slag bij de Creatieve Groep. Wil je ook Enschede als stad leren kennen? Meld je dan aan voor het 14-weekse programma Groet & Ontmoet.

sive-inspiratie

Inspiratie

Inspirerende vrouwen vinden elkaar bij SIVE. We doen elk jaar mee met Internationale Vrouwendag en we organiseren elk jaar de uitreiking van de Brigit Sijmons Award voor de meest inspirerende vrouw van Twente. Ook zijn er regelmatig vrouwen te gast die vertellen over de moeilijke dingen die zij hebben overwonnen in hun leven. Zij komen langs voor Inspirerende Ontmoetingen. En voor vrouwen die op zoek zijn naar kennis organiseren we Informatiebijeenkomsten.

Lees hier meer over onze inspirerende activiteiten