Landendag

Landendag

Een keer per jaar is er een landendag. Hierbij staat steeds één land (of thema) centraal. Vrouwen uit het gekozen land worden gevraagd om deel te nemen aan de organisatie. Deze vrouwen weten als geen ander wat er in hun geboorteland speelt en kunnen daardoor bijdragen aan het verzorgen van een gevarieerd programma.

De deelnemers laten beelden zien over hun land van herkomst. Ze vertellen verhalen over de cultuur in hun land en hun leven daar en hier in Nederland. Belangrijk punt daarbij is de positie van vrouwen. Door middel van eenvoudige discussies wisselen vrouwen hun ideeën en meningen met elkaar uit. Soms kiezen we voor het uitnodigen van een gastspreker of het vertonen van een film.

Van te voren of tijdens de dag zelf gaan vrouwen samen aan de slag om hapjes uit het land te bereiden. In gepaste sfeer kan iedere deelneemster genieten van de heerlijke hapjes. Daarnaast is muziek en dans een mogelijkheid.

Het programma van de Landendag is elke keer anders, maar het doel, verbinding krijgen tussen vrouwen uit verschillende culturen blijft hetzelfde. Kennis nemen van verschillende manieren van integratie bevordert wederzijds begrip en vertrouwen. Kennis nemen van de culturele achtergrond, het zien van verschillen maar ook overeenkomsten versterkt acceptatie en integratie.

Op 14 mei 2019 is landendag gehouden met thema: India & Nepal & Pakistan

 met dans, lezing, lekker eten en workshops (o.a. Bollywood dancing & Henna)

 

Hou de website in de gaten voor de eerst volgende Landendag