Inspirerende Ontmoetingen

Inspirerende Ontmoetingen

Laat je inspireren!

Elke laatste woensdag van de maand organiseert SIVE een Inspirerende Ontmoeting. Tijdens deze ontmoeting deelt een vrouw haar persoonlijke verhaal. De verhalen gaan over dromen, vallen en opstaan, leren en ontdekken van mogelijkheden. Tijdens en na de ontmoeting heb je alle gelegenheid om jouw vragen te stellen. 

De Inspirerende Ontmoetingen van 2021 zijn:

De kosten voor deelname zijn €3,-. Aanmelden voor een Inspirerende Ontmoeting kan door een mail te sturen naar info@sive.nl. 

 

Terugkijken

In 2020 hebben we als gevolg van de corona maatregelen een aantal Inspirerende Ontmoetingen online gedaan. Deze kan je nu terugkijken op youtube. 

Janina Stopperka (27 mei 2020)

Op 27 mei om ontmoette we Janina Stopperka. Zij deelt haar levensverhaal met ons. Janina is geboren in het voormalige Oost-Duitsland. Haar liefde voor het zingen ontstond en groeide door haar oma die muziekdocent was en er altijd schaamteloos op los zong. Later ontdekte ze dat zingen veel meer is dan het gebruik van je stem. De val van de muur, de wereld intrekken, wonen bij hippies, komen wonen in het "enge" westen (Nederland). Het waren allemaal belangrijke momenten in haar leven met veel emoties en gevoelens. Pas veel later ontdekte hoeveel ze die gevoelens onderdrukt had. Daar begon haar reis om haar gevoelens te ontdekken en die ruimte te geven. Daarbij bleek zang heel belangrijk.

Aan het einde zal ze ook voor ons zingen. Janina geeft zangles, begeleidt verschillende koren en heeft haar eigen zangwerkplaats in Enschede.

 

Margarita Jeliazkova (22 april 2020)

Margarita Jeliazkova is geboren en getogen in het communistische Bulgarije. Een land waar je destijds voor alles toestemming moest vragen. Om te verhuizen, te studeren, een gezin te stichten. Na in verschillende landen gewoond te hebben komt ze in 1993 naar Nederland en sinds 1998 woont ze in Enschede. Ze ontdekt dat het feit dat oma een vluchteling was een grote invloed heeft gehad op haar leven. Het bepaalt hoe ze leeft en naar het leven en naar vrijheid kijkt.

Margarita heeft haar eigen bedrijf Your Voice Enhanced waar ze professionals helpt hun eigen stem te vinden en kracht bij te zetten en is raadslid in Enschede voor D66.