Agenda

Inspirerende ontmoeting 26 september

INSPIRERENDE LUNCHONTMOETING

Op Woensdag 26 september van 12:00 uur tot 14:00 uur

Komt Adrie Strikker-Hemmink ons inspireren.

Voor de Lunch en haar inspirerende verhaal kunt u zich aanmelden middels info@sive.nl

Onder vermelding van aanmelding 26 september.

Kosten lunch en ontmoeting: €3,-

Adrie Strikker-Hemmink haar verhaal is rijk aan juwelen zowel cultureel als in de glinstering.

Kom luisteren naar haar inspirerende verhaal!

Als juwelen historicus met ruime kennis van edelstenen heeft Adrie Strikker een diep ontwikkelde kennis van juwelen. Ze plaatst juwelen in de sociaal-culturele achtergrond van het verleden. Met haar duiding over streek, tijd en historische gebruiken verrijkt Adrie de geldelijke waarde van sieraden met haar prachtige verhalen. Ook taxeert ze de juwelen. Als veelzijdig consulent biedt ze een rijke service op gebied van ‘gems & jewellery’: Lezingen/presentaties: over de geschiedenis, de stijlleer en trends van juwelen, edelstenen en parels. Lezingen op maat over internationale topstukken tot unieke streeksieraden of themasieraden. Een sieraad is een mobiel kunstwerk. Adrie plaatst ze in tijdsperspectief. Geeft kleur aan de geschiedenis. Presentaties kunnen ook handelen over het perspectief van sieraden als belegging.

Bemiddeling of begeleiding: goed advies juiste educatie leidt tot het maken van een weloverwogen keuze. Eerlijke en persoonlijke aandacht staat centraal in de service.

Taxeren: Adrie is gecertificeerd taxateur Juweliers artikelen. Ze waardeert sieraden in het kader van onder andere nalatenschappen, verzekeringen of boedelscheiding.

Rondleidingen musea/kunstbeurzen: in kleine groepjes leidt Adrie kunstliefhebbers rond op de Tefaf in Maastricht, de PAN in Amsterdam en andere internationale beurzen of musea. Gelardeerd met verhalen en presentatie kleurt Adrie de kaders van edelstenen, juwelen of sieraden in. Tevens verzorgt ze rondleidingen op ander kunstgebied.    

Quotes van Adrie:

‘Meer dan tien jaar studie ging er vooraf aan de start up van Grande Parure. Jarenlange ontwikkelen van expertise om mooie juwelen van topstukken te onderscheiden. Maar ook jaren van groeiende fascinatie voor parels, edelstenen en sieraden als cultureel erfgoed. In die tien jaar heb ik duizenden bijzondere stukken gezien op beurzen, veilingen, symposia in binnen- en buitenland. Ik heb verhalen verteld, rondleidingen gegeven, gepresenteerd en geadviseerd. Niets is persoonlijker dan een sieraad. Zoveel soorten, zoveel niveaus en zoveel smaken. De juiste keuze maken is in het belang van jezelf en het nageslacht.’   

‘Als kind stond ik al met mijn neus tegen de etalageruit bij elke juwelier. Als kind droomde ik al van bijzondere momenten rondom een speciale gebeurtenis. Ik zag er een feest bij. Een trouwerij, een jurk, de blije ogen op een bijzondere verjaardag. Edelstenen en juwelen geven kleur aan zulke gebeurtenissen. Ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Als edelsteenkundige en verhalenverteller probeer ik de wereld van juwelen, parels en edelstenen bij de mensen te brengen.’

‘Het gaat niet alleen om de sieraden, maar om de verhalen erachter. Elke keer als ik het horloge van mijn vader zie, word ik daar blij van. Hij kreeg het toen hij slaagde voor de HBS. Dat horloge herinnert mij aan de ontwikkeling van mijn vader. Het staat voor vooruitgang in de familiegeschiedenis. Dierbare herinneringen omdat vroeger sieraden in het teken stonden van heel bijzondere gebeurtenissen.’

 

 

 

 

 

 

 

  • 26 september 2018
  • 12:00 - 14:00
  • ,
 
Meer informatie Aanmelden

SAVE the Date Kracht on Tour

SAVE the DATE!
Op donderdagmiddag 15 november 2018 van 13.00 uur – 17.00 uur vindt wederom het ‘Kracht on Tour Twente’ FIFE Event plaats in Prismare in Enschede. Goed bereikbaar met openbaar vervoer en gratis parkeren! Zet datum en tijdstip alvast in je agenda!
Diverse gemeenten en samenwerkingspartners in Twente organiseren het ‘Kracht on Tour Twente’ FIFE Event om jou te inspireren je talenten, doelen en dromen te ontdekken én om stappen te blijven zetten. Denk daarbij aan (weer) een opleiding gaan doen, leuk vrijwilligerswerk vinden of misschien wel als ZZP’er of voor een werkgever aan de slag! Daarnaast is er de mogelijkheid om je op de informatiemarkt te oriënteren op jouw mogelijkheden. Diverse organisaties zijn aanwezig om in hun kraampje te laten zien wat zij voor jou kunnen betekenen. Denk aan het ROZ, Werkplein Twente, diverse uitzendbureaus en het ROC van Twente. Maar ook Wijkracht Hengelo, Impuls Oldenzaal, SIVE, Vrouwenplatform Carree Overijssel e.v.a. En natuurlijk denken wij bij stappen zetten ook aan je persoonlijke ontwikkeling! Op diverse thema’s als communicatie, presentatie, solliciteren, onderhandelen etc. kun je leuke en leerzame workshops volgen. Kom naar ons event, doe mee, wissel je ervaringen uit met andere vrouwen en vergroot je netwerk!
Het verrassende programma zal binnenkort op de website van M-Pact en in de diverse social media bekend worden gemaakt! Maar donderdagmiddag 15 november staat al vast!

  • 15 november 2018
  • 13:00 - 17:00
  • , Enschede
 
Meer informatie Aanmelden