Muzikale bijdrage Internationale Vrouwendag

Muzikale bijdrage Internationale Vrouwendag

Margót Veldhuizen

Margót Veldhuizen is geboren in Enschede en was van 2017 tot 2019 stadsdichter van Enschede

Zij maakt deel uit van de dichtersgroep dichters in Enschede (die) en is lid van de Achterhoekse dichtersgroep De Omsmeders.

Met regelmaat draagt zij haar gedichten voor op diverse podia zowel in een theater als in de natuur.

Zij heeft een huis op Sardinië waar haar man vandaan komt. Veel van haar gedichten gaan over haar ervaringen en indrukken op dat eiland. Haar gedichten, ze zijn vertaald in het Italiaans en de Sardijnse taal, heeft ze daar voorgedragen.

Sinds een aantal jaren geeft zij met veel plezier workshops creatief schrijven bij SIVE.

Stéfanie van Tuinen

Stéfanie van Tuinen werkt vanuit haar atelier HUISVANTUINEN als beeldend kunstenaar en dichter. Jarenlang was ze daarnaast ook werkzaam als leerplanontwikkelaar bij SLO, nationaal expertisecentrum voor leerplanontwikkeling. Ze geeft regelmatig advies, gastcolleges en workshops over goed (kunst- en cultuur)onderwijs en gaat geregeld met haar buscamper, man en hond op pad. Naast gedichten in het Nederlands, schrijft en zingt Van Tuinen in de taal van haar roots: het Twents. Verbeelding is het sleutelwoord in al haar werkzaamheden. Verbeelding als broodnodig ingrediënt om de complexe werkelijkheid behapbaar te maken.

 

 

Kluijtmans & Van Tuinen

Kluijtmans & Van Tuinen bestaat uit Stéfanie van Tuinen en John Kluijtmans. John speelt sax in diverse stijlen en combinaties. Hierin heeft hij zich ontwikkeld tot een ervaren musicus, die klaar staat voor een muzikale improvisatie. “Het is net of je saxofoon leeft” heeft eens iemand tegen hem gezegd, nadat hij een avondje naar Johns saxofoonspel had geluisterd. Waar John garant staat voor de muziek, levert Stéfanie van Tuinen de zang en teksten. En dat samen staat garant voor verfijnde poëtische liedjes.

 

 

Voor meer informatie over het programma tijdens Internationale Vrouwendag kijk je hier.

Voor meer informatie over de verschillende workshops tijdens Internationale Vrouwendag kijk je hier.

Vast kaarten bestellen? Dat kan hier: https://www.concordia.nl/events/internationale-vrouwendag-event-sive/08-03-2021-11-00