Workshops Internationale Vrouwendag

Workshops Internationale Vrouwendag

Tijdens Internationale vrouwendag 2021 worden er verschillende activiteiten en zes workshops georganiseerd. Meer informatie over deze activiteiten en workshops vind je op deze pagina. 

Zeker weten dat je erbij kunt zijn? Bestel hier vast je kaarten!

Activiteiten en Ontmoetingen

Inspirerende Ontmoeting - Dorothée Loorbach (12.30 - 13.30)

In 2014 switchte Dorothée Loorbach als ondernemer nogal plotseling van het snelle geld naar purposegedreven en van merkontwikkeling naar het trainen in en spreken over autonomie, purpose en leiderschap. Meestal voor een reiskostenvergoeding of een fles wijn. Geld was onbelangrijk. 

Twee jaar later was ze van de ene op de andere dag bijna alles kwijt wat ze had en wie ze dacht te zijn. Ineens draaide alles om geld. Ze besloot te leren van de besten om voor altijd haar gecompliceerde relatie met geld te veranderen en daar een boek over te schrijven. Haar financiële waarde steeg al snel, maar dat bleek het probleem niet. Het ging om eigenwaarde, zelfkennis en het de moed om te zijn wie je bent.

Pas na vier jaar schrijven was het boek er: 'BLUT. Hoe niks de weg werd naar alles.' Inmiddels is het leven simpel voor haar en rijker dan ooit. Geld is gelukkig weer onbelangrijk.

Op Internationale Vrouwendag is ze onze spreker. Onder leiding van interviewer Shalinie Ramlal en jou neemt ze je in een interactieve sessie mee in haar ervaringen in en persoonlijke visie op 'Invloed met impact.' Na de sessie kun je je eerstvolgende stappen zetten in het vergroten van je eigen invloed, impact en waarde.

WIN: het boek "BLUT'' van Dorothée Loorbach. 
Om Internationale Vrouwendag te vieren hebben we speciaal voor jou een super leuke winactie bedacht rond de Inspirerende ontmoeting met Dorothee Loorbach. Dorothée beantwoordt dan graag al jullie vragen over omgaan met geld. Of vragen over jezelf ontwikkelen. Of over... Laat een vraag achter voor Dorothée via info@sive.nl of reageer onder onze Facebook of Instagram post over dit bericht. Dan maak je direct kans op een exemplaar van haar boek ‘BLUT’! Een boek vol met waardevolle lessen. Een boek over waarde dat je helpt een betere relatie met geld te krijgen en met jezelf! 

Meedoen met onze winactie kan tot woensdag 3 maart. De winnaar maken we bekend op 8 maart 2021 tijdens deze ‘Inspirerende Ontmoeting’ met Dorothée tussen 12.30 en 13.30!

Alvast meer weten? Check haar TED Talks of LinkedIn-profiel. 

Kom in beweging - Lindsay en Linda (Beweegmakelaars)

Bewegen is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Een laagdrempelige mogelijkheid is wandelen. Al na 20 minuutjes ervaar je frisse energie, meer productiviteit en verbetert het je creativiteit. Zet daarom op 8 maart de eerste stap en kom in beweging met de Beweegmakelaar!

Meer informatie vind je hier

 

Workshops

Creatief tot jezelf komen - Workshop Moodboard maken door Wendy ter Bekke van Raakkracht (14.00-15.00 uur)

Stem af op je diepste verlangens en/of blokkades die je   ervan weghouden. Ga met me mee op een creatieve reis in jezelf en kom erachter hoe jij meer impactkan maken door jezelf te zijn. Wat je nodig hebt is het volgende: een of meerdere tijdschriften/kranten/andere dingen met teksten en beelden/foto’s waar je naar hartenlust in mag knippen. Een schaar (hoeft niet, want scheuren kan ook) en lijm. Verder is een groot vel wel fijn, maar je kan het ook plakken in een notitieboek, plakboek of je plakt bijvoorbeeldeen aantal A4-tjes aan elkaar, waardoor er een groot vel ontstaat.  Ik heb er zin in met je te werken en als jij dat ook voelt: meld je aan!

Meer informatie: www.Instagram.com/Raakkracht

 

Ervaar de dynamiek en het plezier van je stem! - door Gabriella Grosz van Yogacentrum De Bron (14.00-15.00 uur)

Je stem is een prachtig instrument, die je ondersteunt in haast alles wat je doet. Je stem helpt om je gedachten te delen. Om je stemmingen uit te drukken, zoals verbazing, schrik of blijdschap. Met je stem kun zingen en nog veel meer.
 Je stem is onlosmakelijk verbonden met wie je werkelijk bent. Gebruik haar dus zoveel mogelijk.
 In deze workshop laat ik je op een leuke manier ervaren hoe je stem jou eigenlijk ondersteunt in verschillende situaties en hoe heerlijk het is om je stem vrijuit te gebruiken. Doe mee   en laten we samen gaan genieten! 

Meer informatie: www.debron-enschede.nl

 

Ondernemen in moeilijke tijden - door Sandra Vasquez Burbano eigenaresse van restaurant Carlina's  (15.30-16.30 uur) 

Van het starten midden in een crisis en met weinig financiële middelen tot een succesvol restaurant. Nu, staan wij voor een tweede crisis en het creëren van een nieuw concept vol uitdagingen. Ben je benieuwd naar mijn ervaringen? “Ik ben Sandra Vasquez Burbano, afkomstig uit de salsa-stad Cali in Colombia en sinds 2000 woon ik in Nederland. Mijn cultuur heb ik altijd dicht bij me gedragen en uit het gemis hiervan is mijn droom ontstaan om een eigen restaurant te beginnen. Sinds 2010 laat ik mensen bij Carlina’s kennis maken met mijn mooie cultuur, waarbij de Latijns-Amerikaanse gezelligheid, muziek en passie centraal staan."

Meer informatie:  www.carlinas.nl

 

Laat (ook) online je stem horen! - door Margarita Jeliazkova van Your Voice Enhanced (15.30-16.30)

Je hebt belangrijke dingen te zeggen. Eigenlijk wil je dat mensen naar je luisteren. Je wil verschil maken, maar vaak voel je je onzeker en zenuwachtig. Je moet je bijvoorbeeld vaak in een taal uitdrukken die niet je moedertaal is. Daardoor kom je net niet ‘echt’ genoeg over of je wordt snel moe door het praten. Hoe komt dat? 

In online vergaderingen is je stem nog belangrijker. Hoe zorg je ervoor dat je ook door een (matige) microfoon overtuigend klinkt? Tijdens de workshop maak je kennis met je stem. Je leert de sterke kanten van je optreden gebruiken – hoe je bent, hoe je staat, hoe je klinkt. Je bouwt voort op wat jou uniek maakt. We doen dat alles speels, met oefeningen voor lijf en geest en vooral met een glimlach.

Meer informatie: https://your-voice-enhanced.com/

Hoe start je een bedrijf? - door Kübra Iyibicer van Kubra Arts (20.00- 21.00 uur)

Waar gaat de workshop over?

1: Belang kwaliteit als ondernemer, maar ook sterke en zwakke punten (stukje personal branding)
2: Belang van een ondernemingsplan (wat het is, en wat je er mee kunt bereiken)
3: Korte toelichting waar je rekening mee moet houden, denk aan KVK, verzekering, belastingdienst, boekhouden, wettelijk eisen etc.
4. Belang van motivatie en hoe je dat kan behouden (denk aan ROZ Groep, lezingen, ontwikkelen coaches, netwerken etc.)

Tussendoor zul je aan de hand van de onderwerpen een aantal tips krijgen. 

Meer informatie: www.kubra-arts.nl

Zumba - Dans je los - Door Christina Lahdou (20.00 - 21-00)

Hoi dames! Mijn naam is Christina Lahdou.

Op deze vrouwendag neem ik jou mee op avontuur. We gaan op een eenvoudige manier met dans aan de slag. Deze dansstijl is echt voor iedereen geschikt!

Voor deze een sport/dans workout heb je niet veel nodig:

  • fijn zittende kleding
  • een flesje water

We starten met een interactieve introductie, waarbij we als groep kort kennismaken met elkaar, gevolgd door een warming-up om de spieren los te maken. Hierna zet ik swingende dansnummers op en gaan we lekker los op de beat van de muziek. Als afsluiter doen we een cooling down. Daarna nodig ik je uit voor een gratis kennismakingsgesprek en kunnen we nagaan of een persoonlijk voedingsschema jou leven kan verbeteren.
 

Ik zie je graag tijdens de Zumba workshop!

Klik hier om terug te gaan naar het hele programma van deze dag.