Brigit Sijmons Award

Sinds 2018 reikt SIVE elk jaar op de Internationale Vrouwendag de Brigit Sijmons Award uit. Dit is een award voor de meest inspirerende Twentse vrouw.

Het ontstaan
Brigit Sijmons was voorzitter bij SIVE en overleed op 10 november 2017. Haar kracht: Het verbinden van mensen. Vol enthousiasme en positiviteit heeft ze vele vrouwen kunnen inspireren en haar kracht is vandaag de dag nog steeds voelbaar. Het initiatief voor deze prijs komt bij het bestuur, de vrijwilligers en de huidige coördinator, vandaan om zowel Brigit als de inspirerende vrouwen uit Twente te kunnen eren. Op 8 maart wordt, tijdens het ‘Internationale Vrouwendag Evenement’ in Enschede de award uitgereikt aan de winnares.

Nomineren doe je zo
Iedereen mag vrouwen nomineren. Om de Brigit Sijmons Award te kunnen winnen dient zij te voldoen aan de onderstaande criteria:

  • is een inspiratiebron in Twente;
  • zet zich in voor de samenleving door anderen te helpen;
  • dopt haar eigen boontjes;
  • is een voorbeeld voor andere vrouwen;
  • vindt het belangrijk dat iedereen gelijke kansen krijgt en draagt dit ideaal ook uit.

Dus, ken jij DE vrouw waar SIVE naar op zoek is? Meld haar dan zo snel mogelijk aan.

Dit kun je doen door een korte motivatie te schrijven waaruit blijkt dat zij voldoet aan de gestelde criteria en een rechtenvrije foto te mailen naar coordinator@sive.nl. Aanmelden kan tot en met 1 februari.

Wat gebeurt er na jouw nominatie
Een speciale commissie beoordeelt alle nominaties. Ze nemen contact op met de genomineerden om te vragen of zij akkoord zijn met de nominatie. De genomineerden worden bekend gemaakt o.a. via onze social media. De commissie kiest de uiteindelijke winnaar.

De uitreiking
De uitreiking van de Brigit Sijmons Award vind plaats tijdens Internationale Vrouwendag op 8 maart. Bij de uitreiking houden we uiteraard rekening houden we rekening met de dan geldende coronamaatregelen.

Wie gingen er voor
In 2019 en 2020 werden de eerste Brigit Sijmons Awards uitgereikt aan Sangita Khadka en Audry Hoemakers. Meer over hen vind je via de link rechts bovenaan op deze pagina.

Voor vragen kan je ons mailen via info@sive.nl