Internationale Vrouwendag

Programma Internationale Vrouwendag 2021

Internationale Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld, meestal aan de hand van een specifiek thema. Internationale Vrouwendag is in de twintigste eeuw ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, onder andere op het gebied van arbeid en vrouwenkiesrecht. In 1911 werd de Vrouwendag internationaal voor het eerst gevierd, in 1912 voor het eerst in Nederland.

Op deze dag staan we wereldwijd stil bij de rechten van vrouwen. Vrouwen en mannen in hebben in Nederland in theorie dezelfde rechten, maar hun positie is vaak niet gelijk. Op veel gebieden is sprake van een achterstand van vrouwen. Vrouwen nemen minder deel aan de arbeidsmarkt en de beloning van werk is niet gelijk. Ook de verdeling van zorgtaken is niet in balans. Meer vrouwen dan mannen worden in Nederland door hun partner mishandeld. Dat we allemaal vooroordelen hebben over wat mannelijk en vrouwelijk is en wie wat voor rol heeft in de maatschappij draagt daaraan bij.

Ieder jaar organiseert SIVE de internationale vrouwendag. Een dag om te vieren dat we vrouw zijn en wat we allemaal al hebben bereikt. Het is ook een dag om even stil te staan bij wat jezelf wilt. Juist in een drukke en chaotische tijd vergeet je dat makkelijk. Ieder jaar wordt een inspirerend programma samengesteld.

 

 

Deelnemen

Wil je deelnemen aan de in Internationale vrouwendag? Super leuk! Vul het onderstaande formulier in en we nemen snel contact op met je.