Brigit Sijmons Award

Wie is de meest inspirerende vrouw van Twente?

Welke vrouw inspireerde jou het afgelopen jaar? Welke vrouw zette zich in voor de samenleving? Wie was de meest inspirerende Twentse vrouw in 2022? SIVE is op zoek naar de meest inspirerende vrouw van het afgelopen jaar om aan haar de Brigit Sijmons Award 2023 uit te reiken! Je kunt nu vrouwen nomineren. Een jury bepaalt wie van de genomineerden op woensdag 8 maart 2023, tijdens Internationale Vrouwendag, de award in ontvangst mag nemen. Nomineren kan tot en met 24 februari 2023.

Hoe kun je iemand nomineren?

Iedereen mag vrouwen nomineren.

Om de Brigit Sijmons Award 2023 te kunnen winnen, moet de nomineerde vrouw voldoen aan de onderstaande criteria:

 • Ze is een inspiratiebron/voorbeeld in Twente.
  Dit laat ze zien door anderen aan het denken te zetten d.m.v. haar eigen handelen. Ze geeft bijvoorbeeld lezingen aan vrouwen over hoe zij is gekomen waar ze nu staat. Ze motiveert/begeleidt vrouwen om stappen te zetten en zet ze eventueel aan tot handelen.
 • Ze zet zich in voor de samenleving door anderen te helpen
  Dit doet ze bijvoorbeeld door het doen van vrijwilligerswerk, het opzetten van een stichting en/of platform of is werkzaam bij een stichting/organisatie die zich inzet voor anderen. In haar (vrijwilligers)werk gaat ze net een stapje verder dan de meesten.
 • Ze dopt haar eigen boontjes
 • Ze kent haar talenten en krachten en weet dit om te zetten in acties.
 • Ze is een voorbeeld voor andere vrouwen.
 • Ze vindt het belangrijk dat iedereen gelijke kansen krijgt en draagt dit ideaal ook uit.
 • Ze staat voor waar ze in gelooft. Dit laat ze bijvoorbeeld zien op sociale media of op andere platforms.

Ken jij dé vrouw die de Brigit Sijmons Award verdient? Meld haar dan zo snel mogelijk aan. Dit kun je doen door een korte motivatie te schrijven waaruit blijkt dat de vrouw voldoet aan de gestelde criteria. Stuur de motivatie samen met een rechtenvrije foto uiterlijk 24 februari 2023 naar coordinator@sive.nl.

Wat gebeurt er na jouw nominatie?

Een speciale commissie beoordeelt alle nominaties. Ze nemen contact op met de genomineerden om te vragen of zij akkoord zijn met de nominatie. De genomineerden worden bekend gemaakt o.a. via onze social media. De commissie kiest de uiteindelijke winnaar.

De uitreiking

De uitreiking van de Brigit Sijmons Award vind plaats tijdens Internationale Vrouwendag op 8 maart. Bij de uitreiking houden we uiteraard rekening houden we rekening met de dan geldende coronamaatregelen.

In 2023 heeft Thourya Chaaban de Brigit Sijmons Award gewonnen

Voorgaande winnaressen

In 2022 was Quinta Clason de winnares van de Brigit Sijmons Award, in 2021 was er geen uitreiking vanwege corona en in 2020 mocht Sangita Khadka de award in ontvangst nemen. In 2019 kreeg Audry Hoemakers als eerste de Brigit Sijmons Award en kreeg de titel meest inspirerende vrouw 2019.

Meer over hen vind je via de link rechts bovenaan op deze pagina.

Over de Brigit Sijmons Award

Brigit Sijmons was jarenlang de bevlogen voorzitter van SIVE. Ze overleed op 10 november 2017. Haar kracht was het verbinden van mensen. Vol enthousiasme en positiviteit heeft ze vele vrouwen weten te inspireren. Haar kracht is vandaag de dag nog steeds voelbaar. Met de Brigit Sijmons Award wil SIVE vrouwen stimuleren en inspireren om hun hart te volgen. Om een voorbeeld te zijn voor anderen. Kortom met de Brigit Sijmons Award wil SIVE zowel de nalatenschap van Brigit als de inspirerende vrouwen van Twente eren.

Voor vragen kan je ons mailen via info@sive.nl

Winnaressen

2022 | Quinta Clason 2020 | Sangita Khadka 2019 | Audry Hoemakers