Taal

Nederlands leren is belangrijk om je eigen stem te laten horen. Als je werk wil vinden is het handig als je goed Nederlands spreekt, leest en schrijft. Bij SIVE volg je taallessen en oefen je met het Nederlands door andere vrouwen te ontmoeten.

SIVE Nederlandse taalles
SIVE taalcafe
Graphic over de praatgroep met basale informatie en contact informatie

taal

Beter Nederlands leer je bij SIVE.

Je leert spreken, lezen en schrijven in onze taallessen voor hoger opgeleide vrouwen. De taal leren is het begin, daarna moet je vooral veel oefenen. Dat kun je doen bij het Taalcafé van SIVE en bij onze praatgroepen.

Let wel op, er is niet overal gelijk plek. Dan kom je op een wachtlijst. Samen met andere vrouwen taal oefenen kan wel altijd.

Meld je aan voor onze taalactiviteiten via het aanmeldformulier hieronder.

sive taal foto

Nederlandse taalles

We will not start classes at the moment. We are looking at a new set-up for the language lessons. 

-SIVE has two Taalcafés every week where we also practice grammar and speaking Dutch. Taalcafé is open every Wednesday and Friday from 10:00 to 12:00 in the morning. Cost is 1 euro per time. See below for more information

Can you or do you not want to wait with language lessons. Please contact Huis Voor Taal en Meedoen. They can provide information about the language lessons within different organisations.

https://www.huisvoortaalenmeedoen.nl/ -

 

 

SIVE taalles-testimonial

Wat vrouwen zeggen over de taallessen

Praatgroepen

Nederlands leren doe je op taalles. Nederlands praten doe je samen.

Bij de Praatgroep oefenen vrouwen samen met de Nederlandse taal. Hierdoor word je zekerder en lukt het je beter om te vertellen wat je wilt.

De vrouwen die meedoen aan de Praatgroep komen twee keer per week samen. Er zijn tussen de zeven en tien vrouwen van verschillende nationaliteiten.

Ze drinken samen koffie en thee. Ze praten over onderwerpen die ze belangrijk vinden. Soms wordt er een stukje uit een boek of krant gelezen. Dan zoeken ze samen naar de betekenis van woorden die niet iedereen kent. Een andere keer oefenen ze woorden met spel.

De Praatgroep is een oefengroep en zeker geen taalles. De groep is voor vrouwen die al eerder Nederlandse taallessen hebben gevolgd. De meeste vrouwen kunnen al redelijk Nederlands spreken, maar oefenen en gebruiken de Nederlandse taal te weinig in hun dagelijkse leven.

Wanneer?

Iedere maandag- en donderdagochtend van 10.00 - 11.30 uur (behalve in de schoolvakanties).

Wat kost het?

€ 1,- per keer, inclusief lesmateriaal en koffie of thee.

Taalcafé

Bij het Taalcafé van SIVE oefenen vrouwen samen om het spreken van de Nederlandse taal beter onder de knie te krijgen. De dames die naar het Taalcafé komen hebben verschillende niveaus van Nederlands. Aanmelden is niet nodig.

Wanneer?

Elke woensdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur bij SIVE

Wat kost het?

€ 1,- per keer, inclusief lesmateriaal en koffie of thee

SIVE taalcafe