Nederlandse taalles

Taalontwikkeling

Voor vrouwen die:

  • een hoge opleiding hebben gehad in een andere taal (Bachelor niveau of hoger);*
  • graag verder willen komen in Nederland qua werk en studie, maar daarvoor een hoger niveau van het Nederlands moeten beheersen;*
  • graag in een groep leren en andere inspirerende vrouwen willen leren kennen uit verschillende culturen;
  • het leuk vinden om deze lessen van gemotiveerde vrijwilligers te krijgen die aandacht en respect voor elk individu hebben.

*Niet bedoeld voor full-time studenten van ROC, Saxion of UT.

Niveaus, methode en lesperiodes:
Bij SIVE bieden we Nederlands les aan op drie niveaus:

  1. Beginner: A0-A1
  2. Gevorderde beginner: A1-A2
  3. Gevorderde: A2-B1

We werken met de methode 'Begin Vandaag' van Intertaal. Elke niveau heeftcin een cursusjaar twee lesperiodes van 14 weken. Nieuwe groepen beginnen steeds in september. In overleg is het soms mogelijk om in februari in te stromen. Maar normaal gesproken is het de bedoeling dat je aan het begin van een nieuw niveau in september begint.

Kosten
Er zijn kosten voor het boek, die eenmalig ca. 30 euro zijn. Voor een bijdrage voor de organisatie van de lessen (inclusief koffie en thee) vragen wij 45,00 euro voor elke periode van 14 lessen (tweemaal per jaar). Deze bedragen gelden met ingang van september 2021.

Deelnemen

Wil je deelnemen aan onze taallessen?* Super leuk! Vul het onderstaande formulier in en we nemen snel contact op met je!

*Wachtlijst
Het is altijd mogelijk om je in te schrijven, maar er is niet altijd (direct) plaats. Dan kom je op een wachtlijst. Als je wil weten wat de verwachting is qua wachttijd, neem dan even contact op om je te informeren.