Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Inspirerende Ontmoeting: Henny Kramers-Pals

mei 31 @ 13:30 - 14:30

Gratis
 
Henny Kramer Pals krijgt een lintje opgespeld

Op woensdag 31 mei organiseert SIVE weer een Inspirerende Ontmoeting. Dit zijn bijeenkomsten waarbij we een inspirerende vrouw uitnodigen om haar verhaal te komen vertellen. Deze keer is dat Henny Kramers-Pals. Zij vertelt over haar drijfveren en hoe zij is gekomen tot waar ze nu staat. De Inspirende Ontmoetingen leveren vaak mooie verhalen op die andere vrouwen inspireren om ook stappen te nemen. Bijvoorbeeld om je droom waar te maken.

Henny is een inspirerende vrouw

Henny Kramers-Pals (85) komt vertellen over een leven lang met plezier werken. In 1963 was zij het eerste vrouwelijke wetenschappelijke staflid aan de Technische Hogeschool Twente. Tegenwoordig kennen we dit als de Universiteit Twente – ook wel de UT. Henny heeft door de jaren heen verschillende functies als wetenschapper en docent bij de UT vervuld. Zo was ze hoofddocent chemische technologie en een tijd lang verantwoordelijk voor opleiding voor scheikundeleraren. Tijdens haar leven heeft ze zich regelmatig ingezet voor de positie van vrouwen binnen de wetenschap. Van de UT ontving ze in 2014 de Juliannapenning – een prijs voor een buitengewone bijdrage aan de Universiteit Twente. In 2016 ontving ze zelfs een koninklijke onderscheiding: Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Daarmee kunnen we zeker zeggen dat Henny een inspirerende vrouw is!

Tijdens de Inspirerende Ontmoeting zal Henny haar levensverhaal vertellen en praten over haar huidige activiteiten, die sterk gericht zijn op duurzaamheid.

Wil je er bij zijn?

De Inspirerende Ontmoeting is in de Pijpenla in de Centrale Bibliotheek van 13.30 – 14.30 uur. De bijeenkomst is gratis.  Wel stellen we het op prijs als je ons van te voren laat weten dat je komt. Opgeven kan via: coordinator@sive.nl.

 

Gegevens

Datum:
mei 31
Tijd:
13:30 - 14:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,

Organisator

SIVE
Telefoon
053-4347442
E-mail
info@sive.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Bibliotheek Enschede