Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Inspirerende Ontmoeting met Willemina Bakkenes

mei 15 @ 12:00 - 13:00

gratis

Willemina Bakkenes (80) is geboren in Utrecht en opgegroeid in Den Haag. Zij is getrouwd met collega-kunstenaar Arpad Szombathely. Met haar man woonde zij eerst in Utrecht. Voor zijn werk zijn ze naar Hengelo gekomen.
Willemina was directiesecretaresse maar wilde na de geboorte van haar eerste kind iets creatiefs doen. Zij is toen gaan schilderen op oude lakens met alles wat zij in huis had: schoensmeer, inkt, nagellak
Zij is een opleiding gaan volgen en gaf 29 jaar les in schilderen en tekenen bij Crea (nu Oyfo) in Hengelo. 

Van 13 t/m 21 april had Willemina in Hengelo de expositie “Vier het leven”. Daarbij presenteerde zij ook haar kleurrijke kunstboek “Oerpatronen” waarin haar recente, abstracte werk van de laatste tien jaar te zien is. “Het zijn moeilijke tijden voor de mensheid. We hebben wat vrolijkheid nodig. Ik hoop in elk geval dat mensen na het zien van de expositie verheugd naar huis gaan.”, zei zij daarover”

Vanaf het begin van deze eeuw schildert Willemina iconen. Ze ging in de leer in kloosters en richtte in 2003 in Hengelo de Lukas Hodikon Iconenschool op.

Haar constante zelfstudie geeft haar genoeg kracht om nieuwe workshops te organiseren, ideeën en thema’s uit te werken. Op deze manier hoopt zij bij te dragen aan de culturele vorming in Hengelo en omstreken. Zij geeft nog workshops met mandala’s en met het uitwerken en toepassen van het fenomeen kleur.

Na haar verhuizing naar Hengelo in augustus 2015 is zij abstract gaan werken. Dit recentere werk geeft haar nieuwe prikkels en meer vrijheid om haar gevoel voor kleur en spiritualiteit optimaal te benutten.

In 2014 kreeg zij een Koninklijke Onderscheiding voor haar vrijwilligerswerk, haar verbindende werkzaamheden en inspirerende arbeid als docente. Zij heeft veel exposities gehouden, waarbij ze vaak een lezing gaf of voordroeg uit eigen werk.

De Inspirerende Ontmoeting is gratis. Opgeven gewenst. Dit kan via : sive@alifa.nl

Gegevens

Datum:
mei 15
Tijd:
12:00 - 13:00
Kosten:
gratis

Locatie

Pijpenla
Pijpenstraat 15
Enschede, 7511 GM
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie