Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Internationale Vrouwendag 8 maart- Eén wereld, duizend vrouwen

maart 8 @ 10:15 - 16:15

 

Op vrijdag 8 maart viert Stichting Intercultureel Vrouwencentrum Enschede (SIVE) Internationale Vrouwendag. Het programma duurt van 10.15 tot 16.15 uur en vindt plaats in de Centrale Bibliotheek Enschede. Thema van de Internationale Vrouwendag is dit jaar: ‘Eén wereld, duizend vrouwen ‘ Het gaat over de verschillen én overeenkomsten tussen vrouwen vanuit verschillende culturen.  

 

  • De dag begint om 10:15 uur met een Inspirerende Ontmoeting. Narda Teke-Bozkurt  is advocate en raadslid voor de PvdA in Enschede. Zij zal vertellen over haar drijfveren en hoe zij is gekomen tot waar ze nu staat. Narda draaide haar eigen leed om in kracht .Zij is enorm strijdlustig. Narda is een van de slachtoffers van de toeslagenaffaire. De maand nadat ze de laatste termijn overmaakte aan de Belastingdienst, werd ze advocaat. Nu helpt ze 50 gedupeerden van de toeslagenaffaire.

 

 

’s Ochtends en ’s middags kunnen creatieve workshops gevolgd worden. De workshoprondes zijn van 11:30 tot 12:30 uur en van 14:00 tot 15:00 uur. 

 

  • Cynthia Dorrestijn geeft een workshop dans. Cynthia zal de ochtendworkshop geven. Haar collega geeft de middagworkshop. Cynthia Dorrestijn  geeft les in haar dansschool Raqs. ‘Raqs’ betekent ‘dans’ in het Arabisch en dat is wat ze doen in Enschede. Dansles op Arabische muziek. In de workshop zullen dansen uit verschillende landen worden gedanst.

 

  • Kristen Cunningham will give a workshop handmade cardmaking. In this workshop, participants will have the opportunity to unleash their inner artist and create two stunning greeting cards using the Stampin’ Up! stamp set “Here Together” and its matching dies. Our experienced instructor, Kristen Cunningham with Stamp With Kristen, will guide you through the process of hand stamping and assembling your own unique cards, ensuring that each creation is a true reflection of your style and creativity.  (Voertaal in deze workshops is Engels) 

 

Tussen de workshoprondes is er een lunch te verkrijgen van 12:30 tot 14:00 uur , hiervoor kan er ook aangemeld worden. De kosten voor de lunch bedragen €5 euro en kan alleen contant afgerekend worden op de dag zelf. De lunch is in buffetvorm. 

 

De afsluiting van de dag is van 15:00 tot 16:15 uur. 

  • Van 15:00 tot 15:45 uur geeft Ayfer Koç een lezing. Oud-CDA raadslid van de Gemeente Enschede Ayfer Koç zal vertellen over welke obstakels zijin haar (politieke) leven is tegengekomen. Ayfer Koç is als vluchtelinge in Nederland gekomen. Het gezin zat daardoor tussen 2 culturen. Ayferstudeerde bedrijfskunde, werkte voor de gemeente Enschede en richtte in 2008 haar eigen bedrijf op voor advies en coaching van hoogopgeleide (multiculturele) talenten. Ayfer Koç kreeg in 2021 een award voor inspirerend vrouwelijk leiderschap. Daarmee is zij een voorbeeld voor haar dochters.
  • Van 15:45 tot 16:15 uur is er een presentatie van vlaggen van de diverse culturen binnen SIVE. Voor Internationale Vrouwendag hebben de vrouwen van (de creatieve groep van) SIVE vlaggetjes met symbolen van hun land gemaakt. Hiermee worden de verschillende culturen binnen SIVE in het zonnetje gezet.

 

Om 19:00 uur wordt er een film in het thema van Internationale Vrouwendag vertoont bij Theater Concordia. De film “Four Daughters” wordt vertoond.

Het is een film die zweeft tussen documentaire en fictie. Olfa is de moeder van vier meisjes, maar op een dag verdwijnen haar twee oudste dochters. Na de film kan bij Sam Sam informeel nagepraat wordern.

Deze avond wordt mede georganiseerde door Verenging van Vrouwen met Hogere Opleiding VVAO Enschede en Stichting Intercultureel Vrouwencentrum Enschede SIVE

Voor meer informatie en kaarten:  https://www.concordia.nl/film/four-daughters-voorpremiere/

 

 

Ayfer Koç
Narda Teke-Bozkurt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
maart 8
Tijd:
10:15 - 16:15

Organisator

SIVE
Telefoon
053-4347442
E-mail
info@sive.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Bibliotheek Enschede