Internationale Vrouwendag Enschede

Internationale Vrouwendag vieren we groots! in Enschede

Datum: vrijdag, 08 maart 2019
Tijd: 17.00 – 23.00 uur
Locatie: Balengebouw Enschede
Entree: vanaf 9,50
Georganiseerd door: SIVE

Programma

Vrouwen, de heldinnen van de samenleving. In 2019 is het alweer 100 jaar geleden dat het vrouwenkiesrecht een feit was. Redenen om te vieren dat we vrouw zijn! Of, om te vieren dat vrouwen bestaan! Dat gaan we doen op 8 maart in het Balengebouw in Enschede, vanaf 17:00 uur in het Balengebouw.

Het exacte programma / blokkenschema komt nog online, maar voor nu kunnen we al wel de volgende activiteiten bekend maken:
– Een interessante en inspirerende lezing door Chantal Heutink, schrijfster van het boek ‘Op Hoge Hakken door Afrika’.
Deze lady in Red is een ondernemer die zich jarenlang met vurige passie heeft ingezet voor de meisjes en vrouwen in Kenia.
Rode draad in haar verhaal is lef.
Dat staat voor: Leiding en regie nemen over je leven, je werk en datgene wat je te doen hebt en waar je naar verlangt. Energie.
Door focus en het maken van duidelijke keuzes krijg je meer energie. Je weet wat je wilt en gaat ervoor.

– Foto expositie: Heldinnen in de Maatschappij, gemaakt door fotografe Tessa Wiegerinck.
– Een lezing door Rocky Hehakaija. Een powervrouw die haar talenten inzet om minderbedeelde jongeren te helpen. In de internationale straatvoetbalwereld is Rocky een bekend gezicht. Ze was het eerste en enige vrouwelijke lid van de Street Legends: ’s werelds beste straatvoetbalteam. Waar ze met ex-profvoetballer en aanvoerder Edgar Davids in het team zat. Met dit team heeft ze op topniveau demonstraties en clinics gegeven, o.a. in de sloppenwijken van Zuid-Afrika, Ghana, Kenia en Brazilië. Een presentatie of clinic van Rocky staat garant voor inspiratie, interactie, gecombineerd met een gezonde dosis humor.
– Foodstreet met heerlijke interculturele gerechten (gemaakt door de SIVE vrijwilligers)
– Een lezing door Stichting ‘Stem op een Vrouw’.

Naast dit toffe programma op 8 maart is er op donderdag 7 maart ook al het één en ander te doen.
In Concordia draait dan de film ‘Suffragette’. Deze film volgt de begindagen van de feministische beweging in het Verenigd Koninkrijk en hun strijd om één van de meest fundamentele grondrechten: stemrecht. Meer informatie over de film vind je op: https://www.concordia.nl/film/suffragette-sarah-gavron/07-03-2019-19-00.

De kaartverkoop voor zowel 7 als 8 maart vindt plaats via de online kanalen van Concordia.
De prijzen zijn als volgt:
Film ‘Suffragette’: €9,50
Internationale Vrouwendag Evenement: €15,-
Combi-ticket (film + evenement): €20,-

Als je de combi-tickets besteld via de website van Concordia, dan wordt de korting vanzelf verrekend tijdens de bestelling

Datum: 08 maart 2019
Aanvang: 17:00

info@sive.nl of 053-4347442