Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Start verhalenwedstrijd ‘Vrede Omarmen’

juni 15

Vrouwen voor Vrede en Enschede voor Vrede organiseren een verhalenwedstrijd met als thema ‘Vrede Omarmen’.  Vaak zeggen we dat we graag vrede overal op onze aarde willen. Maar hoe doen we dat? Is overal vrede mogelijk? Bestaat het al? Wellicht heb je zelf een oorlogssituatie meegemaakt, of prikkelen de huidige ontwikkelen in Europa je. Deze schrijfwedstrijd nodigt je uit om je idee, ideaal, wens of gedachte verwoorden in een pakkend verhaal. 

Via deze wedstrijd willen Vrouwen voor Vrede en Enschede voor Vrede schrijfervaringen binnen Enschede met elkaar te delen en mensen aanmoedigen om naar elkaars verhaal te luisteren. De verhalenwedstrijd is onderdeel van de Vredesweek van 16 t/m 24 september 2023. De verhalenwedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door de Bibliotheek Enschede en het Huis voor Taal en Meedoen.

Prijsuitreiking

De ingezonden verhalen zullen door een deskundige jury beoordeeld worden. Het beste verhaal ontvangt een prijs. Op zaterdag 16 september tijdens de Vredesweek zal de winnaar bekend worden gemaakt. Daarnaast zullen de acht beste verhalen voorgelezen worden en opgenomen worden in een speciale bundel. De winnaar mag diens verhaal ook op 21 september, op de Dag van de Vrede, voordragen. 

Hoe doe je mee met de verhalenwedstrijd?

Om mee te doen aan de verhalenwedstrijd moet je een verhaal van maximaal 700 woorden schrijven. Het verhaal dient in het Nederlands geschreven te zijn. De inzending kan zowel fictie als non-fictie zijn. Gedichten kunnen niet ingezonden worden. De verhalen kunnen ingezonden worden in de periode van 15 juni en 27 augustus. Verhalen kunnen ingezonden worden via vrouwenvoorvredeenschede@gmail.com. Gebruik als onderwerp van de mail ‘Verhalenwedstrijd 2023’. Vermeld ook je naam, adres en telefoonnummer. Ook als je buiten Enschede woont mag je een verhaal inzenden. 

 

  

Gegevens

Datum:
juni 15
Evenement Categorie:

Organisatoren

Vrouwen voor Vrede
Enschede voor Vrede