Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Voorstelling Cultuurschok 1 november

1 november 2022 @ 19:00 - 20:15

€5

In maart 2022 zijn we begonnen met het maken van de voorstelling Cultuurschok. Zes vrouwen die uit verschillende landen naar Nederland zijn gekomen, doen hier aan mee. Ze komen uit Afghanistan, Frankrijk, Syrië, Kroatië en Brazilië. Iedere vrouw heeft een eigen reden om in Enschede een nieuw bestaan op de bouwen. De één is kort in Nederland, de ander woont hier al een aantal jaren.

Het wordt een intieme voorstelling, niet voor Broadway, maar voor de vrouwen zelf, hun families, vrienden en bekenden, om hun ervaringen om hun ervaringen met elkaar te delen. Belangstellenden zijn natuurlijk van harte welkom!
Voorstelling Cultuurschok in het Mystiek Theater Enschede Op maandagavond 31 oktober 19.00 uur en dinsdagavond 1 november 19.00 uur

De voorstelling vertelt de verschillende verhalen van de vrouwen, uit hun eigen cultuur of over de ontmoeting met de Nederlandse cultuur.

In veel culturen is het voor vrouwen niet gewoon om op de voorgrond te treden, terwijl zij vaak de spil zijn van het gezin. Door hen een plek te geven op het toneel willen we juist hun verhalen zichtbaar maken en hen daarmee een stem en een eigen plek geven.

Het vinden van je eigen plek gaat ook over je eigen verhaal durven vertellen en delen met de wereld, zodat er wederzijds begrip en verbinding kan ontstaan.

De voorstelling wil dichtbij de beleving van de vrouwen blijven, soms kwetsbaar, soms uitgelaten, soms indringend in hun vertolking van hun verhalen.

Kaartjes voor volwassenen kosten €5, voor jongeren en kinderen €1. Je reserveert kaarten door te mailen naar Carole@carolevanruitenbeek.nl. 

Betaling: In de aanmeldingsmail kun je je telefoonnummer opgeven, zodat we je een Tikkie kunnen sturen. Je kunt het bedrag ook overmaken op NL02 INGB 00077553 28, ten name van Carole van Ruitenbeek, onder vermelding van Cultuurschok en de datum waarop u komt, het aantal volwassenen en het aantal kinderen.

Parkeren: Gratis op het terrein van de Spinnerij.

Spel: Cathrien Azzy, Eva Ana Krizmanic, Maryam Bayat, Michele A Presta, Safia Beryat, Stéphanie Bertet
Techniek: Sander Brouwers en Diederik de Rooij
Lied, gitaar en zang: Martin van Laar
Lied, zang: Mari Waters met begeleiding van Emilio Bataco op gitaar.
Idee: Carole van Ruitenbeek en Judith van Oostrom
Regie: Carole van Ruitenbeek

Gegevens

Datum:
1 november 2022
Tijd:
19:00 - 20:15
Kosten:
€5
Evenement Categorie:

Organisator

SIVE
Telefoon:
053-4347442
E-mail:
info@sive.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Mystiektheater
Rigtersbleek - Zandvoort 10 (ruimte 0.11)
Enschede,
+ Google Maps