Nieuws

Inspirerende ontmoeting met Wendy ter Bekke

2020-12-03

 

De rollen omgekeerd! 
Woensdag 30 december wordt Wendy ter Bekke geïnterviewd bij SIVE. 
Een gesprek vanuit haar talenten en oprechte verlangens. Wat is er allemaal gemanifesteerd voor Wendy tot nu toe? Wat waren haar dromen als klein meisje, wat waren de 'hobbels' along the way en hoe krabbelde ze keer op keer op en kwam ze dichtbij haar kern uit?
Een verhaal waarin pijn en vreugde samengevoegd worden; hoe Yin en Yang samenkomen. 
Haar boodschap: het vergt moed je waarachtige zelf te zijn, maar het loont! 

Nieuwsgierig geworden? Kom dan ook inspirerend het jaar afsluiten op 30 december! 
Wanneer we dan nog niet bij elkaar mogen komen, doen we deze inspirerende ontmoeting online. Geef je in ieder geval op, dan houden we je op hoogte!

Lees verder »

Praatgroep start 18 juni

2020-06-11

Goed nieuws! We mogen onze activiteiten weer voorzichtig oppakken. Daaraan zijn een aantal voorwaarden verbonden. De eerste activiteit die start is de praatgroep. Dat is wel een klein feestje waard!

De deelneemsters met allerlei culturele achtergronden oefenen samen met de Nederlandse taal door met elkaar te praten en oefeningen te doen. Op dit moment mogen we slechts vijf personen tegelijkertijd in de huiskamer zijn. Aanmelden per mail is verplicht en je mag alleen naar binnen als je een bevestigingsmail kan laten zien. Daarin staan ook alle andere regels en afspraken waar je je aan moet houden. 

De praatgroep komt voor het eerst donderdagochtend 18 juni bij elkaar. Daarna weer op maandagochtend en donderdagochtend. Wil je er bij zijn? Stuur dan een mail naar info@sive.nl.

Lees verder »

Gezocht: Coachmaatjes

2020-05-23

Ben jij het coachmaatje dat wij zoeken?

 

Voor ons nieuwe project “Groet en Ontmoet” zoeken wij, voor een periode van 14 aansluitende weken, enthousiaste vrijwilligsters. 

 

Wat ga je doen?

 

Samen met de deelneemsters zal je leuke activiteiten gaan ondernemen. Je zal de deelneemsters kennis laten maken met wat Enschede allemaal te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur. Samen met de deelneemsters zorg je ervoor dat zij zichzelf weten te ontplooien en dat ze dingen over zichzelf ontdekken. 

De invulling hiervan hoef je natuurlijk niet helemaal zelf te bedenken maar ideeën zijn zeker welkom. 

Voorafgaand aan dit project bieden wij de vrijwilligers een training aan waarbij de vrijwilligers leren hoe het coachen werkt voordat je de deelnemers ook daadwerkelijk gaat begeleiden. 

 

Als vrijwilliger bij SIVE mag je mee doen aan de vrijwilligersuitjes en ook is er een jaarafsluiting. Daarnaast is het worden van vrijwilliger ook erg leuk omdat je je netwerk kunt vergroten en nieuwe mensen leert kennen. 

 

Enthousiast geworden? Laat het ons weten! 

 

Aanmelden kan via: Coordinator@sive.nl

 
Lees verder »

27 mei Inspirerende ontmoeting met Janina Stopperka

2020-05-15 27 mei Inspirerende ontmoeting met Janina Stopperka

Tijdens elke Inspirerende ontmoeting deelt een vrouw haar persoonlijke verhaal. Een verhaal over eigen keuzes maken, vallen en weer opstaan, ontdekken wat je echt wilt of hoe je helemaal opnieuw begint in een ander land. Laat je ook nu weer inspireren.

Vrijheid van emoties

Op 27 mei om 13 uur ontmoeten we Janina Stopperka. Zij is geboren in het voormalige Oost-Duitsland. Haar liefde voor het zingen ontstond en groeide door haar oma. Zij was muziekdocent en zong er altijd schaamteloos op los. Later ontdekte ze dat zingen veel meer is dan het gebruik van je stem.

De val van de muur, de wereld intrekken, wonen bij hippies, komen wonen in het "enge" westen (Nederland). Het waren allemaal belangrijke momenten in haar leven met veel emoties en gevoelens. Pas veel later ontdekte hoeveel ze die gevoelens onderdrukt had. Daar begon haar reis om haar gevoelens te ontdekken en die ruimte te geven. Daarbij bleek zang heel belangrijk. Op 27 mei deelt ze haar verhaal over het ontdekken en het vrij geven van haar emoties. 

Janina geeft zangles, begeleidt verschillende koren en heeft haar eigen zangwerkplaats in Enschede.

-----
Wil je bij deze online Inspirerende ontmoeting aanwezig zijn? Stuur een mail naar info@sive.nl. Na aanmelding ontvang je de link en informatie over hoe je deel kan nemen.

SIVE organiseert maandelijks een Inspirerende ontmoeting met een inspirerende vrouw. Normaal vinden deze ontmoetingen plaats in de huiskamer van SIVE. Vanwege de Corona maatregelen houden we de Inspirerende ontmoetingen nu online.

Lees verder »

Inspirerende Ontmoeting met Margarita Jeliazkova

2020-04-15 Inspirerende Ontmoeting met Margarita Jeliazkova
Ontmoet Margarita Jeliazkova en laat je inspireren door haar persoonlijke verhaal over vrijheid.
 
Margarita Jeliazkova is geboren en getogen in het communistische Bulgarije. Een land waar je destijds voor alles toestemming moest vragen. Om te verhuizen, te studeren, een gezin te stichten. Na in verschillende landen gewoond te hebben komt ze in 1993 naar Nederland en sinds 1998 woont ze in Enschede. Ze ontdekt dat het feit dat oma een vluchteling was een grote invloed heeft gehad op haar leven. Het bepaalt hoe ze leeft en naar het leven en naar vrijheid kijkt.
 
 
Op 22 april vertelt Margarita haar persoonlijke verhaal over haar leven vanuit het perspectief van vrijheid. Margarita heeft haar eigen bedrijf Your Voice Enhanced waar ze professionals helpt hun eigen stem te vinden en kracht bij te zetten en is raadslid in Enschede voor D66.
-----
SIVE organiseert maandelijks een Inspirerende ontmoeting met een inspirerende vrouw. Normaal vinden deze ontmoetingen plaats in de huiskamer van SIVE. Vanwege de Corona maatregelen houden we de Inspirerende ontmoetingen nu online.
Wanneer je deel wilt nemen, stuur dan een mail naar info@sive.nl. Dan krijgt je de link en informatie over hoe je deel kan nemen. 
Minder weergeven
 
Lees verder »