Nieuws

Sive Gesloten!

2020-03-16

SIVE is gesloten tot 31 maart

Vanaf vandaag tot in ieder geval 31 maart is SIVE gesloten voor alle activiteiten. Met alle maatregelen die genomen zijn rond het Corona virus nemen ook wij onze verantwoordelijkheid in het tegen gaan van de verspreiding van het virus. 

We zoeken op dit moment naar manieren om onze taallessen, praatgroepen etc. te kunnen blijven aanbieden. Hiervan houden we je via onze nieuwsbrief en Facebook pagina op de hoogte. 

We spreken en zien je graag snel weer. Voor nu zorg goed voor jezelf en voor de mensen om je heen. 

Lees verder »

Help mee Internationale vrouwendag een succes te maken!

2020-03-04

Dag lieve vrouw,

 

Aanstaande zondag, 8 maart, is het Internationale vrouwendag. En die dag willen we vieren! Daarom heb ik de laatste tijd met een mooie groep vrijwilligers van SIVE hard gewerkt aan een evenement waar we zo veel mogelijk vrouwen in Enschede mee willen bereiken. Help je me mee?

 

Het thema dit jaar is vrijheid. Op Internationale vrouwendag willen we zo veel mogelijk vrouwen inspireren om hun eigen vrijheid te pakken. Ieder op haar eigen manier, vanuit haar eigen wensen en mogelijkheden. Met het programma dat er ligt geloof ik dat het kan. Nu wil ik héél graag zo veel mogelijk vrouwen bereiken. Want het zou echt eeuwig zonde zijn wanneer de zaal half vol zit. Ik gun jou dat je erbij bent. En ik wil je iets vragen: wil je mij helpen om de zaal helemaal vol te krijgen?

 

Doe je mee? Dan laat je je inspireren met verhalen over vrijheid door Zoë (met een korte kracht rede die je raakt) en Gemma (Directeur van Museum Buurtspoorweg die start bij de vraag: Wat is vrijheid eigenlijk?). En je werkt aan je eigen vrijheid in de één van de vier workshops met de volgende thema’s: En dans!, Zing je Vrij, Spread Your Wings, NU jij! (wat zou je doen als je helemaal vrij zou zijn? Tussendoor ontmoet je andere vrouwen en krijg je informatie over vrijheid van organisaties als WOMENinc, Vrouwen voor Vrede, de Soroptimisten, Free a Girl en natuurlijk SIVE. We sluiten de middag af met de uitreiking van de Brigit Sijmons Award voor de meest inspirerende Twentse vrouw 2020. En natuurlijk maken we kennis met alle zeven genomineerden. Wil je meer weten over het programma. Die informatie vind je hier

 

Het evenement is zondagmiddag al, bij Prismare in Enschede. Het begint om 12.45 en duurt tot 17.30 uur.  Daarom hoop ik dat je deze oproep wilt delen in je eigen netwerk, en kaarten koopt via deze link. Aan de deur kun je ook nog kaarten kopen. Die kaarten kosten maar een tientje, en daarvoor krijg je dit mooie programma en koffie/thee plus twee andere consumpties.

 

Kom je ook? Dat zou ik supertof vinden! Neem dan vooral ook een goede vriendin mee, of stuur haar dit bericht door - zodat we met zoveel mogelijk vrouwen de vrijheid kunnen vieren!

 

Liefs, Judith

 

Lees verder »

Brigit Sijmons SIVE Award nomineren doe je zo!

2020-01-17 Brigit Sijmons SIVE Award nomineren doe je zo!

We zijn op zoek naar de meest inspirerende vrouw van 2020 om aan haar de Brigit Sijmons SIVE Award 2020 uit te kunnen reiken! Nomineren is vanaf vandaag tot en met 1 februari 2020 mogelijk.

Brigit Sijmons was voorzitter bij SIVE en overleed op 10 november 2017. Haar kracht: Het verbinden van mensen. Vol enthousiasme en positiviteit heeft ze vele vrouwen kunnen inspireren en haar kracht is vandaag de dag nog steeds voelbaar. Het initiatief voor deze prijs komt bij het bestuur, de vrijwilligers en de huidige coördinator, vandaan om zowel Brigit als de inspirerende vrouwen uit Twente te kunnen eren. Op 8 maart wordt, tijdens het ‘Internationale Vrouwendag Evenement’ ,de award uitgereikt aan de winnares.

Iedereen mag vrouwen nomineren. Om de Brigit Sijmons SIVE 2020 Award te kunnen winnen dient zij te voldoen aan de onderstaande criteria:
- is een inspiratiebron in Twente,
- zet zich in voor de samenleving door anderen te helpen,
- dopt haar eigen boontjes,
- is een voorbeeld voor andere vrouwen,
- vindt het belangrijk dat iedereen gelijke kansen krijgt en draagt dit ideaal ook uit.

Dus, ken jij DE vrouw waar SIVE naar op zoek is? Meld haar dan zo snel mogelijk aan.
Dit kun je doen door een korte motivatie te schrijven waaruit blijkt dat zij voldoet aan de gestelde criteria en een rechtenvrije foto te mailen naar coordinator@sive.nl .
Aanmelden kan tot en met 1 februari 2020. Daarna worden de nominaties bekend gemaakt.
 

Lees verder »

Uitleg over AOW

2019-03-29 Uitleg over AOW

Hallo dames/ dear ladies, a special group of volunteers within SIVE has worked on an informative meeting (bilingual), especially for foreign women, about their future situation in the Netherlands regarding the special law "AOW". This is kind of a welfare for the elderly. Because there are specific rules to that,this group has gathered all the information. It will be dealt gladly with you all! Please register at SIVE office to freely join this meeting! 

Lees verder »