Internationale Vrouwendag 8 maart

2018-02-07

 

Op 8 maart vieren we Internationale Vrouwendag met inspirerende workshops. 

Klik hier als je je wilt aanmelden.

 

Workshopbeschrijvingen Internationale Vrouwendag 8 maart 2018

Letterlijk en figuurlijk  In Beweging

 

Inspirerende ontmoeting met lunch - Met Hacer Bircan.

Hacer is een vrouw in beweging. Ze werkt bij M-Pact als projectleider Educatie & Participatie.

thumbnail

Ze zet op verschillende manieren organisaties en doelgroepen (Ook vrouwen) in beweging. Verbinding zoeken en maken met de nadruk op eigen kracht en zelf doen zijn begrippen waar Hacer vanuit de praktijk en met visie over kan vertellen Laat je inspireren door deze bijzondere vrouw met een eigen verhaal.


Workshop 1:   Vrouwelijke kunstenaars in de twintigste eeuw met Miranda Nieuwenhuis

LET OP: deze workshop wordt alleen in het middaggedeelte aangeboden)

thumbnail

Miranda Nieuwenhuis is kunsthistorica en heeft een universitaire studie Kunstgeschiedenis en Archeologie gevolgd. 

Haar boeiende workshop gaat over de opkomst en ontwikkeling van vrouwelijke kunstenaars vanaf 1900 tot heden. Het is fascinerend om terug te gaan naar het begin van de twintigste eeuw en te zien dat vrouwen nog maar mondjesmaat bekend waren als professionele kunstenaars.

Aan het einde van de workshop heeft u een beeld gekregen van de ontwikkeling van vrouwelijke kunstenaars in de loop van de twintigste eeuw. De waardering voor deze soms specifieke “vrouwelijke” kunst is veranderd en soms ook van doorslaggevend belang voor de verandering van de moderne kunst in het algemeen.


Workshop 2: In beweging met een dans workshop met Ingrid Sabayo

Al Hayat Dance is een Buikdansschool in Enschede en staat o.l.v. eigenaresse en dansdocente Ingrid Sabajo. Ze geeft buikdanslessen op verschillende niveaus en is gevestigd in Enschede.

thumbnail

Doe mee met de Fusion Buikdansworkshop, gegeven door Ingrid Sabajo van Al Hayat Dance uit Enschede! Het is een combinatie workshop van buikdansen & Bollywood dansen(Indiase filmdans) waarbij je de basistechnieken en danspasjes leert. De workshop is vrouwelijk, sierlijk, leerzaam, gezellig en is geschikt voor elke vrouw, van elk leeftijd en figuur.

Workshop 3: Gun jezelf een Groeigesprek! Door de groeicoaches van M-Pact.

thumbnail

Je wilt iets doen … maar wat past bij jou? Wat vind jij nou echt leuk? Of misschien doe je al van alles maar wil je wel eens wat anders? Wil je aan iets helemaal nieuws beginnen? Of misschien wil je verandering doorvoeren? Of zoek je een oplossing voor iets? Ook dan kunnen Groeigesprekken je op weg helpen … Meedoen levert namelijk altijd iets op!

”Als je nooit iets doet wat je nog niet eerder gedaan hebt, zul je ook niet groeien!”

Workshop 4: Welke beweging past bij jouw Natuurkwaliteit? Met Esra Tjemkes

thumbnail

Om in balans te blijven, sporten we graag. Niet elke sport past bij jouw Temperament. Ontdek spelenderwijze welke hobby jou het beste in balans brengt, tijdens deze workshop.

Workshop 5:  Vrouwen in de politiek door de SIVE Werkgroep ‘vrouw en maatschappij’

(LET OP: deze workshop wordt alleen in het avondprogramma gegeven).

 

thumbnail

Waarom zijn vrouwen in de politiek belangrijk? Op onderhoudende wijze maak je kennis met de politiek.

En waarom vrouwen in de politiek belangrijk zijn. Politiek kan boeiender zijn dan je denkt. Doe mee en laat je verassen.