Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Creatief schrijven

2 december 2023 @ 10:30 - 13:00

€20

 Margót Veldhuizen geeft  een workshop creatief schrijven in de huiskamer van SIVE. 

In deze workshop geeft Margót inspirerende voorbeeldteksten van schrijvers en dichters. Met verschillende opdrachten gaan de deelnemers stap voor stap verder in het schrijven over een eigen ervaring, een beeld of een gevoel. Door alle zintuigen erbij te betrekken, raakt de inhoud van de tekst jezelf en de lezer. 

De deelnemers krijgen ongeveer 12 minuten om een tekst te schrijven. Dit zonder na te denken, het is creatief en intuïtief schrijven. Zo gauw je gaat denken rem je jezelf af. Ga je twijfelen, corrigeren en lukt het soms niet om verder te schrijven. 

‘Laat de hand schrijven en het hoofd rusten,’ is belangrijk bij deze workshop. De deelnemers zijn zelf vaak verbaasd over hun mooie tekst. Margót vindt het daarom heel leuk om deze workshop te geven.  Voorwaarde om te kunnen deelnemen is wel dat deelnemers de Nederlandse taal goed beheersen.

Margót Veldhuizen maakt deel uit van de Enschedese dichtersgroep DIEdichters en de Achterhoekse dichtersgroep De Omsmeders. Margót was stadsdichter van Enschede van 2017 tot februari 2019. Margót was de zevende stadsdichter van Enschede. Zij schrijft al jaren gedichten en heeft diverse workshops gedichten schrijven gegeven. Daarnaast wordt zij regelmatig gevraagd om haar gedichten voor te dragen.

De workshop kost 20 euro

Graag uiterlijk 27 november aanmelden via mail: veldhuizenmargot@gmail.com

Gegevens

Datum:
2 december 2023
Tijd:
10:30 - 13:00
Kosten:
€20

Locatie

Huiskamer Sive
Pijpenstraat 15
Enschede, Overijsel 7511 GM Nederland
+ Google Maps