Over Sive

Stichting Intercultureel Vrouwencentrum Enschede (SIVE) is een organisatie voor vrouwen, opgezet door vrouwen. Op deze pagina lees je meer over SIVE en waar we voor staan.

OVER sive

Stichting Intercultureel Vrouwencentrum Enschede (afgekort SIVE) is een organisatie voor vrouwen, opgezet door vrouwen. Wij willen vrouwen helpen hun plek in de Twentse samenleving te vinden.

Dat doen we door activiteiten te organiseren waarmee we vrouwen met elkaar verbinden, waarmee we inspireren en waarmee we vrouwen kracht geven. Denk bijvoorbeeld aan taallessen, coachingstrajecten en laagdrempelige activiteiten zoals onze wandelgroep waar vrouwen elkaar kunnen ontmoeten.

Voor wie is SIVE?

Ieder jaar komen ongeveer 5.300 vrouwen op bezoek bij SIVE. Dit zijn allerlei vrouwen: jong en oud, wel of geen opleiding, wel of geen geloof, alleenstaand, met een partner, met een gezin. Iedereen is welkom.

Elke vrouw kan iets nieuws ontdekken bij SIVE. Zo kun je je laten informeren over Nederlandse taallessen, je laten inspireren, een creatieve workshop volgen, andere vrouwen ontmoeten - de mogelijkheden zijn eindeloos. Je vindt een overzicht van alle activiteiten en de agenda op onze website. Wil je graag op de hoogte blijven van alles dat SIVE doet? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Onze geschiedenis

SIVE bestaat sinds 1991. Ons doel is vrouwen de mogelijkheid geven om actief deel te nemen aan de Twentse samenleving. Onze activiteiten zijn ontwikkeld om alle vrouwen een kans te geven om mee te kunnen doen. SIVE heeft een eigen vaste plek in de Bibliotheek. Samen zorgen we voor allerlei ontmoetingen, bijeenkomsten en activiteiten.

Brigit Sijmons

Ieder jaar reikt SIVE op Internationale Vrouwendag de Brigit Sijmons Award uit voor de meest inspirerende vrouw uit Twente. Deze award hebben we opgedragen aan Brigit, zij was jarenlang onze bevlogen voorzitter. Ze overleed op 10 november 2017. Vol enthousiasme en positiviteit wist zij vele vrouwen te inspireren hun hart te volgen. Met deze jaarlijkse award blijven haar gedachtegoed en kracht voortleven, en geeft SIVE de inspirerende vrouwen van Twente de waardering die hen toekomt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle activiteiten en inspirerende bijeenkomsten en schrijf je in voor de nieuwsbrief van SIVE.

wie zijn wij?

De organisatie van SIVE bestaat door inzet van vrijwilligers en een coördinator. Deze coördinator is een betaalde kracht die zorgt dat lopende zaken worden aangestuurd. Inmiddels zijn er 50 vrijwilligers betrokken bij SIVE, zij zijn onmisbaar door hun dagelijkse inzet. De dagelijkse gang van zaken wordt vorm gegeven voor het beleid. Dit beleid wordt gemaakt door een bestuur. Dit bestuur bestaat uit (ongeveer) zeven vrouwen.

de coördinator

Coördinator van SIVE is Yetta Hulst-Ramdien. Zij zorgt ervoor dat alle activiteiten bij SIVE op rolletjes lopen. Je kunt haar bereiken via coordinator@sive.nl en via 053 434 74 42.

coordinator van SIVE

het bestuur

Bij SIVE wordt de dagelijkse gang van zaken vormgegeven door het beleid. Het bestuur is verantwoordelijk voor dit beleid. Op dit moment bestaat het bestuur uit vijf vrouwen.

Margreet Versteegen | Voorzitter

Margreet Versteegen
Voorzitter

Josephine van den Graven | Secretaris

Josephine van den Graven
Secretaris

Jessica Riekhoff - Sadat | Algemeen bestuurslid

Jessica Sadat-Riekhoff
Algemeen bestuurslid

Carien van Horne | Algemeen bestuurslid

Carien van Horne
Algemeen bestuurslid

icon_vrouw

Vacant
Penningmeester

vrijwilligerswerk en stage

Bij SIVE werken tientallen vrijwilligsters. Zij begeleiden bijvoorbeeld de taallessen en activiteiten. En achter de schermen werken verschillende mensen mee om SIVE voor zoveel mogelijk vrouwen toegankelijk te maken. Ben jij ook geïnspireerd door SIVE en ons werk? Heb je een paar uur per week over? Meld je dan aan als vrijwilliger via coordinator@sive.nl.

Stages

Ben jij bezig met je opleiding en zoek je een stageplek met veel ruimte voor zelfstandigheid? Dan is SIVE dé plek voor jou. Er lopen altijd verschillende studenten stage bij ons. Op dit moment hebben wij stageplekken voor MBO-studenten die een opleiding volgen in de richting van sociaal werk. Interesse? Mail naar Yetta op coordinator@sive.nl of neem telefonisch contact op via 053-4347442. Volg je een opleiding in een andere richting of op een ander niveau? Ook dan mag je contact opnemen om te overleggen over stage mogelijkheden.

sbb-beeldmerk-fc
sive_handen

onze partners

SIVE werkt samen met verschillende partijen binnen en buiten Enschede. Samen ontwikkelen wij projecten en activiteiten waarmee we vrouwen helpen hun plek in de maatschappij te vinden. Met deze partners werken we aan verbinding, inspiratie en kracht geven.

Wil je ook met SIVE samenwerken? Mail dan naar info@sive.nl, we zijn benieuwd naar je ideeën.

Sponsoring

Ons werk wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Gemeente Enschede. Daarnaast ondersteunen verschillende organisaties ons met sponsoring en giften. Dankzij dit soort giften hebben we de langlopende programma's Kijk Wat Ik Kan en Groet en Ontmoet kunnen ontwikkelen.

Lijkt het je mooi om ook bij te dragen aan een van deze programma's? SIVE heeft een ANBI-status, een gift aan ons kan jou belastingvoordeel opleveren. Lees hier meer over op de website van de Belastingdienst.

ANBI-status

Stichting Intercultureel Vrouwencentrum Enschede (SIVE) heeft een ANBI-status. ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. SIVE heeft geen winstoogmerk. Giften aan SIVE kunnen je belastingvoordeel opleveren. Dit geldt zowel voor losse giften als voor periodieke giften.

 

jaarverslagen

Privacyverklaring

Download hier onze privacyverklaring

RSIN-nummer

8006.38.177

KvK-nummer

Stichting Intercultureel Vrouwencentrum Enschede is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 41030785.